KJENN IGJEN TEGNENE

ALL

 1. mny-brave-together-image-frame

  HVA ER MENTAL HELSE

  God mental helse defineres som en tilstand av trivsel der enhver kan realisere sitt eget potensiale, håndtere den normale mengde stress i hverdagen, samt arbeide produktivt og fruktbart og opplever at man bidrar i samfunnet. (Kilde: Verdens helseorganisasjon WHO)

  Psykiske utfordringer kan ramme alle uansett alder og bakgrunn og kan oppstå som et resultat av opplevelser vi har hatt i livet vårt. Men, noen ganger kan det også oppstå uten at man kan identifisere en bestemt årsak. Man kan føle seg ensom eller lite verdt og det gjør det vanskelig å være positiv i hverdagen. Uansett hvilke utfordringer det er snakk om hjelper det alltid å snakke med noen om det.

 2. practiceselfcare-image-border2

  HVA ER ANGST?

  Alle kan oppleve angst i løpet av livet. Men når symptomene er overveldende og konstante - og påvirker hverdagen din - kan det være en angstlidelse som man bør søke hjelp for å
  håndtere. https://mentalhelseungdom.no/fa-hjelp/

 3. practiceselfcare-image-border1

  HVA ER DEPRESJON OG HVORDAN KAN DET ARTE SEG?

  Hvis du har depressive tendenser eller faktisk lider av en depresjon, har du ofte lange og tilbakevendende perioder med humørsvingninger, endringer i tankemønster og mangel på motivasjon. Symptomene varer i lengre perioder - minst to uker. Endret tankemønster er ofte negative tanker som leder til en følelse av håpløshet. Depressive tanker kan også påvirke søvnen din, energinivået, appetitten og/eller vekten.

  https://mentalhelseungdom.no/fa-hjelp/

 4. practiceselfcare-image-border3

  10 VANLIGE TEGN PÅ MENTALE HELSEPROBLEMER

  Tegn på angst og depresjon arter seg forskjellig og påvirker hverdagen vår ulikt. De har sine egne unike symptomer, men de kan også overlappe hverandre. For noen kan det bare være snakk om en kortere periode i livet, mens det for andre kan utvikle seg over lengre tid. Likevel er det noen vanlige tegn som man bør være oppmerksom på. Disse tegnede kan hjelpe deg til å forstå om du eller en du er glad i kanskje sliter med angst eller depressive tanker og når det er på tide å be om hjelp.

1. DU FØLER DEG VELDIG TRIST ELLER TILBAKETRUKKET I MER ENN TO UKER

2DU FØRSØKER Å SKADE DEG SELV, HAR TANKER OM SELVMORD ELLER PLANLEGGER DET.

3. DU HAR ET STORT BEHOV FOR Å UTSETTE DEG FOR EN UKONTROLLERT RISIKO SOM KAN RESULTERE I AT DU SKADER DEG SELV ELLER ANDRE.

4. DU KJENNER EN PLUTSELIG OG OVERVELDENDE FRYKT UTEN EN ÅPENBAR GRUNN, NOEN GANGER MED HJERTEBANK, FYSISK UBEHAG ELLER PROBLEMER MED Å PUSTE

5. BETYDELIG VEKTTAP ELLER VEKTØKNING

6. DU SER, HØRER ELLER TROR TING SOM IKKE ER VIRKELIGE

7. OVERDREVENT FORBRUK AV ALKOHOL ELLER NARKOTIKA

8. DET SKJER EN DRAMATISK ENDRING I HUMØR, OPPFØRSEL, PERSONLIGHET ELLER SØVNMØNSTER

9. DU OPPLEVER EKSTREME KONSENTRASJONSVANSKER ELLER PROBLEMER MED Å SITTE STILLE.

10. DU BEKYMRER DEG MYE ELLER HAR EN VOLDSOM FRYKT SOM STÅR I VEIEN FOR DINE DAGLIGE AKTIVITETER

Hoppsan, det ser ut som att du inte har loggat in! Vänligen logga in eller skapa ett nytt konto. Or skapa ett nytt konto.